Dreads – veelgestelde vragen

Je eigen haar dient minstens 3 cm lang te zijn. Vanaf deze lengte kunnen er dus dreads aan je eigen haar bevestigd te worden.

Van basic handgemaakte dreads (tevens sunkissed) zijn 70 dreads nodig voor een heel hoofd. Voor echtlijkend zijn er 60 nodig. En van microdreads heb je 140 stuks nodig. Heb je sidecuts en/of een ondercut dan gaan we samen met jou kijken hoeveel dreads er dan nodig zijn.

Het inzetten duurt zo’n 2 tot 3 uur. Afhankelijk van de lengte van je haar en of je je haar laat wegwerken of niet.

Dat hangt af van wat voor effect je wil bereiken. Het meest natuurlijke effect krijg je met een kleur die het meest in de buurt komt van je eigen kleur. Vind je het niet erg om een aanzet te zien dan kun je in principe alle kleuren kiezen die je mooi vindt.

Dreads moet je er na 3 maanden uithalen. Dit om dreadvorming (vervilting) van je eigen haar tegen te gaan.

Ja dat kan. Het is het handigst om het ‘s avonds te wassen. Zo heb je het minste last van druppende dreadlocks. Hoe frequent je je dreadlocks wast is aan jou. In principe is 1 keer in de week meer dan zat.

Je dreads kun je het beste eerst gewoon uitspoelen onder de douche. Daarna kun je een verstuiver voor de helft vullen met babyshampoo (zeepvrij) en de andere helft water. Even goed schudden, op je hoofdhuid en dreads sprayen, 3 minuten laten inwerken en uitspoelen.

Met slapen kun je je dreads los laten, in een staart of knot. Je hoeft geen haarnetje of andere speciale dingen te gebruiken.

Er is niet van tevoren te vertellen wie last krijgt van jeuk en wie niet. Een goed en betaalbaar middel tegen jeuk is “Klitwortel lotion”. De Kruidvat verkoopt dit van eigen merk. Met deze lotion kun je je hoofdhuid wat verkoelen en werkt bij de meeste mensen goed tegen de jeuk. Doorgaans duurt jeuk meestal een aantal weken en trekt daarna weg.

Ja dat kan. Je kunt je uitgroei gewoon verven. De dreads nemen geen kleur op, zo kun je je uitgroei weer kleuren in de exacte kleur van je dreads.

Middels een aanzetvlechtje en een elastiekje blijven de dreads goed en stevig zitten.

Ja, dat kan. Deze dreads kun je gewoon meenemen en kunnen opnieuw worden ingezet. Je kunt de dreads na het uithalen in een waszak in de wasmachine wassen op 30 graden met je eigen wasmiddel en eventueel wasverzachter (van wasverzachter gaan ze iets meer glimmen). Zo zijn je dreads weer lekker fris en schoon voor ze weer ingezet worden.

Helemaal niets tenzij je je dreads opnieuw laat inzetten. Dan neem je je dreads van de vorige keer weer mee. Bevestigingsmateriaal hebben we op voorraad en zit bij de prijs in. Tevens dient je haar schoon te zijn voor het (opnieuw) laten zetten van dreads. Ook mogen er geen (vettige) producten als wax inzitten.

Ja. Dit gaat erg gemakkelijk. Je zorgt dat het elastiekje breekt. Vlecht daarna al het haar af en haal de dreads stuk voor stuk eruit. Let op, je verliest gemiddeld zo’n 100 haren per dag, als je je dreads een aantal maanden in hebt gehad zijn dit er enorm veel. Er komt dus behoorlijk wat haar vrij. Geen zorgen, het is de natuurlijke haaruitval.

Smeer na het uitborstelen van alle losse haren veel cremespoeling in je haar en laat dit even een poosje intrekken. Daarna kun je je haar uitspoelen en wassen.

Wegwerken houdt in dat je eigen haar volledig om een dread heen is gewerkt. Je hebt dus geen plukken van je eigen haar tussen de dreads hangen. Met een speciale techniek werken wij het haar weg om 1 kant van de dread zodat je niet een enorm lange afzetvlecht hebt en je zo dus het effect van de bos dreads behoudt.

Ja dat kan, dit heeft geen invloed op je dreads.